23 dec. 2013

Internet of Everything

Har under helgen roat mig med att upptäcka saker om mer stora trender som 3D-printing och har nu fått upp ögonen för Internet of Everything (IoE). Enligt Cisco är marknaden värd hisnande $14,4 biljoner och kommer visa en enorm tillväxt under de närmaste 15-20 åren.

IoE innebär att elektronik som kan kommunicera kommer att vara inbäddade i en fysisk produkt.
T ex den här glödlampan som kan styras från telefonen eller temperatursensorer på mjölkförpackningar som visar om den haft rätt temperatur under leveransen. Finns även andra exempel där man kan ha en accelerometer i en förpackning för att se om någon har tappat den under leverans.

Några bolag som åtminstonde marknadsför sig som att vara delaktiga i IoE

Cisco
Honeywell
Intel
Google
Apple
Microsoft
Thin Film
General Electrics
Texas Instruments
Qualcomm
IBM
ARM
m fl..

Men dessa bolag med undantag av Thin Film har enormt många andra verksamhetsområden så det är svårt att renodla sig mot IoE.

Jag är övertygad efter att ha undersökt tillämpningar om att det kommer bli en stor industri men hur ska man kunna välja rätt bolag? Funderar på att investera i Google, GE, Thin Film, Honeywell och kanske IBM så att vi åtminstonde är med i racet. Investeringen kommer nog ske någon gång i Q1 så det finns gott om tid att ändra uppfattning :)

Har ni någon favorit inom IoE?






 

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar