24 dec. 2013

Ambarella


Kort presentation av Ambarella (google translate)

Ambarella, Inc. utvecklar halvledare processlösningar för video som gör high-definition (HD)-video capture, delning och visning. Företagets SoC (system-on-a-chip) design kan fullt ut integrera HD-videobearbetning, bildbehandling, ljudbearbetning, och systemfunktioner på ett enda chip för att leverera video-och bildkvalitet, differentierad funktion och låg energiförbrukning. Dess lösningar gör det möjligt att skapa video-innehåll för bärbara sportkameror, fordonseftermarknaden kameror, Internet Protocol (IP) kameror, digitala kameror, telepresence kameror och videokameror kameramarknaden, och hantera IP-videotrafik, broadcast kodning, och IP videoleverans tillämpningar inom infrastrukturmarknaden. Företaget säljer sina lösningar till konstruktionstillverkare och tillverkare av originalutrustning direkt eller via logistikföretag. 

Kursen har gått stadigt uppåt sen introduktionen i slutet på 2012 och de har slagit analytikernas förväntingar med runt 30% 4 kvartal i rad och de har en årlig tillväxt på ca 35%.





Insiders äger ca 43% av bolaget vilket är starkt, det har varit några insiders som sålt av en del men det kanske inte är så konstigt med tanke på kursrusningen.

Samarbetet som offentliggjordes i fredags med Google kommer sätta Ambarella på kartan som en tillförlitlig leverantör av SoC till videokameror. Under 2014 kommer de att börja leverera SoC med upplösningen 4K vilket kommer bli stort under 2014/2015.

Just nu handlas de på ATH så de kan nog falla tillbaka något men det kan också vara startskottet på ytterligare uppgång.

Forward P/E på 25 och Trailing P/E på 35 ser dyrt ut men kan de fortsätta leverera som de gjort har jag inget problem att betala för det. Dealen med Google kan vara en dörröppnare för fler marknader.

Jämförelse med Axis omvandlat till USD till växlingskursen 6,57.




Båda bolagen ser dyra ut men kamerasegmentet har en kraftig tillväxt och branschkollegorna värderas därefter. Analytikerna tror att Ambarella kommer visa en vinst på $1.15 under nästa år. Då får man tänka på att analytikerna missat med 30% på varenda kvartalsvinst det senaste året.

Vet inte om market cap är relevant då skuldsättningen skiljer sig kraftigt..

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar